Вести

Вести

Формула и мерки на претпазливост за производство на сулфур Блек Бр?

1.Сулфурна црна синкава бојаи Сулфурна црна црвеникава формула за производство

2. мерки на претпазливост

Сулфур Црното е еден вид црн пигмент, главно се користи во боење, печатење, сликарство и други индустрии.Овој труд ќе ја воведе формулата за производство и мерките на претпазливост на Сулфур Блек Бр.

Прво, формулата за производство на сулфур црно бр

Формулата за производство на Сулфур Блек Br главно ги вклучува следните чекори:

1. Подгответе суровини

Главните суровини на Сулфур Црното Бр се анилин, сулфурна киселина, нитробензен, формалдехид и така натаму.Овие суровини треба да се подготват во одредена пропорција.

2. Подготовка за реакција

Суровините како анилин, сулфурна киселина и нитробензен се мешаат според одредена пропорција и реагираат на одредена температура.Неопходно е да се контролира времето на реакција и температурата за време на процесот на реакција за да се обезбеди квалитетот на производот.

3. Филтер и полиестер

По реакцијата, производот се филтрира и се чисти за да се отстранат нечистотиите и нереагираните суровини.

4. Се суши и се меле

По чистењето, производот се суши и се меле за да се добие фин сулфурен црн пигмент.

II.Мерки на претпазливост

Во процесот на производство на Сулфур Блек Бр, треба да се забележат следниве точки:

1. Извршете безбедни операции

Суровините и реакционите производи на Сулфур Блек Бр имаат одредена токсичност и корозија, и неопходно е да се внимава на безбедно работење во производниот процес за да се спречи оштетување на персоналот и животната средина.

2. Контролни услови за реакција

Во процесот на производство на сулфур црн Br, треба да се контролираат условите за реакција, вклучувајќи ја температурата на реакцијата, времето на реакција, односот на суровината итн. Различните услови на реакција ќе влијаат на квалитетот и приносот на производот.

3. Строго контролирајте го производствениот процес

Процесот на производство на Сулфур Блек Бр треба строго да се контролира, вклучително и подготовка на суровини, контрола на процесот на реакција, филтрирање, чистење, сушење, истражување и така натаму.Постои строга контрола на секоја врска со цел да се обезбеди квалитетот и стабилноста на производот.

4. Свесност за животната средина

Процесот на производство на Сулфур Блек Бр треба да обрне внимание на еколошката свест за да се избегне загадување на животната средина.Истовремено, потребно е рационално користење на ресурсите и намалување на отпадот во производниот процес.

Нашата компанија главно произведуваСулфур Црното Бр, Течна сулфурна црна боја,Сулфурно сино,Сулфурна црвена боја,

Повеќегодишен извоз во Бангладеш.Индија.Пакистан.Египет и Иран.И понудата и квалитетот се особено стабилни.Поважна е ценовната предност.Сулфурна црна боја


Време на објавување: Декември-28-2023 година